ua en ru

В українських школах розпочалося викладання пілотного курсу "фінансова грамотність", - НБУ

В українських школах розпочалося викладання пілотного курсу "фінансова грамотність". Про це під час прес-конференції повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потрібен серйозний, якісний ривок у підвищенні фінансової грамотності громадян. Нацбанк активно впроваджуватиме відповідну програму, бо ми чітко розуміємо, що не в останню чергу від рівня освіченості населення у фінансово-банківських питаннях залежить стабільність національної валюти та банківської системи", - сказала Щербакова.

За її словами, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту у співпраці з НБУ та USAID почало впровадження експериментального проекту підвищення рівня фінансової грамотності української молоді, що розрахований на сім років.

Пілотний курс "фінансова грамотність" викладатиметься у 68 середніх загальноосвітніх навчальних закладах, у тому числі у коледжах для учнів 10 класів протягом 2012-2013 навчального року. Навчальні матеріали для нового курсу, навчальна програма, підручник та робочий зошит для учня,навчальний посібник для вчителя були розроблені Університетом банківської справи НБУ та проектом USAID і затверджені Міністерством освіти.

Щербакова додала, що найближчим часом буде реалізовано ідею створення загальноосвітнього банківського телеканалу, який буде розрахований на широку аудиторію для підвищення фінансової грамотності серед усіх верств населення.