ua en ru

В українських ПСГ знаходиться майже 22 млрд куб. м газу, - джерело в Мінпаливенерго

В даний час в підземних сховищах газу (ПСГ) в Україні знаходиться близько 22 млрд куб. м вуглеводнів. Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Згідно з інформацією видання, з 15 квітня - традиційного дня закінчення опалювального сезону в Україні - в ПСГ було закачано 11 млрд куб. м (близько мільярда - "заслуга" ДАТ "Чернеморнефтегаз"). З них у вересні - 0,5 млрд куб.м. Всього ж до кінця місяця планується закачати 1,8 млрд куб. м.

Як уточнює видання, за станом на 11 вересня відставання від графіка транзиту і закачування в ПСГ вуглеводнів, згідно з підписаним НАК "Нафтогаз" і "Газпромом" контрактом, склало майже 16,5 млрд куб. м.

Всього ж за угодами з європейськими покупцями, за інформацією видання, російський газовий монополіст до кінця року повинен прокачати більше 116 млрд куб. м природного газу, 113 млрд з яких призначені для країн Євросоюзу, а 3,5 мільярда - у напрямі Молдови.

Нагадаємо, міністр палива та енергетики України Юрій Бойко 17-18 вересня має намір провести в Києві закриті переговори з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Танером Йилдизом.