ua en ru

В українських ПСГ до липня буде 13 млрд куб. м газу, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує, що до кінця червня 2014 р. в підземних сховищах газу України буде перебувати 13 млрд куб. м газу.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує, що до кінця червня 2014 р. в підземних сховищах газу України буде перебувати 13 млрд куб. м газу. Про це Яценюк заявив у Верховній Раді під час звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що ми завершимо цей місяць з цифрою 13 млрд кубів газу. Цього не вистачає, щоб пережити зиму, але вистачить для того, щоб обігріти взимку український народ", - сказав Яценюк.

Він додав, що 500 млн куб. м газу реверсом з Польщі, Угорщини та Словаччини є першим кроком до енергетичної незалежності.

Нагадаємо, 13 травня заступник голови правління російського газового концерну "Газпром" Віталій Маркелов заявив, що Україна закачала в ПСГ 9 млрд куб. м російського газу, що, за його словами, менше половини обсягу, необхідного для безперебійного постачання українських споживачів найближчої зими.

3 червня Яценюк заявив, що Україні треба докупити 7 млрд куб. м газу в підземні газові сховища для нормального проходження зими.
Україна збільшила кількість газу в ПСГ станом на 30 травня на 8% до 11,757 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE). За інформацією GSE, українські ПСГ заповнені на 36,8%.