ua en ru

В Україні заборгованість із зарплати на приватних підприємствах у лютому 2013 р. зросла на 27% - до 392,4 млн грн, - Мінсоцполітики

В Україні заборгованість із виплати заробітної плати на приватних підприємствах у лютому 2013 р. зросла на 27% - до 392,4 млн грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

"Щодо підприємств-банкротів. Найбільшою проблемою зараз є зростання боргів на економічно активних підприємствах недержавної форми власності. За місяць вона збільшилась на 73,4 млн грн, або на 27%, і склала 392,4 млн грн. З такою ситуацією, коли люди не можуть отримати свої кошти, ми миритися не можемо. Міністерство вживатиме всі необхідні заходи, щоб зменшити ці заборгованості", - сказала міністр.

Зокрема, Королевська зазначила, що наступного тижня відбудеться широка селекторна нарада за участі керівників регіонів, міністерств, відомств, керівників підприємств-боржників, а також представників прокуратури, на якій будуть обговорюватися шляхи виходу з ситуації.

Також міністр додала, що зараз активізовує роботу Державна інспекція праці й до 10 квітня буде сформований графік перевірок підприємств-боржників. Зокрема, що стосується компанії "АероСвіт", то Мінсоцполітики подало необхідні документи для реагування до прокуратури.

"Деякі боржники поводять себе неадекватно. Зокрема, компанія "АероСвіт", на якій борг із зарплати складає 52,8 млн грн, не пустила співробітників інспекції праці для проведення перевірки. Цей факт буде приводом для реагування прокуратури і всі документи ми вже передали до прокуратури", - зазначила Королевська.

Прем'єр-міністр Микола Азаров зробив відповідальним за виплату зарплат на державних підприємствах міністра промислової політики Михайла Короленка.

Читайте також: Заборгованість по виплаті зарплати в Україні в лютому зросла до 1,1 млрд грн