ua en ru

В Україні за 9 міс. 2011 р. обсяг відшкодування НДС збільшився у 2 рази - до 32 млрд грн., - ДПС

В Україні впродовж січня-вересня 2011 р. фактично відшкодовано на рахунки платників майже 32 млрд грн. Це більше відповідного періоду минулого року у 2 рази, або на 16 млрд гривень. Загалом, впродовж січня-вересня 2011 року до відшкодування заявлено 34,7 млрд гривень. Про це під час селекторної наради заявив заступник голови ДПС України Олександр Клименко, повідомляє прес-служба ДПС.
У вересні 168 платників податків отримали автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість на загальну суму 1,8 млрд грн.
За словами Клименко, саме така кількість претендентів була визначена за результатами опрацювання декларацій за липень 2011 р., поданих у серпні. Цим платникам відшкодовано майже половину задекларованих до бюджетного відшкодування сум ПДВ по деклараціях за липень.
"За сім періодів кількість платників, які отримали право на ПДВ-автомат, збільшилась у 7 разів. Тобто більшість платників оцінили оперативність та зручність такого відшкодування та намагаються відповідати усім визначеним критеріям", - зазначив Олександр Клименко.