ua en ru

В Україні набув чинності закон, який тимчасово звільняє від податків операції необхідні для реалізації проекту "Повітряного експреса"

В Україні сьогодні, 15 серпня, набув чинності закон № 5043-VI "Про внесення змін до розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України (щодо реалізації проекту з будівництва інфраструктурних об'єктів Київського регіону). Закон опублікований у виданні" Голос України".

Згідно з положеннями закону, тимчасово, на період реалізації національного проекту "Повітряний експрес", звільняється від податку на додану вартість поставки послуг пов'язаних з реалізацією національного проекту "Повітряний експрес", що надаються особою-нерезидентом, яка не зареєстрована як платник податку на додану вартість сторонам контракту.

Також тимчасово звільняється від оподаткування операції з ввезення на митну територію України товарів (матеріалів, устаткування та обладнання), які не виробляються в Україні або виробляються в Україні, але не відповідають за якістю вимогам проекту.
Крім того, звільняється від оподаткування прибуток, отриманий сторонами контракту при виконанні контракту, укладеного для реалізації національного проекту "Повітряний експрес".

Також звільняються від сплати земельного податку сторони контракту, укладеного для реалізації національного проекту "Повітряний експрес", за земельні ділянки, відведені в установленому порядку для будівництва об'єкта, передбаченого проектом, до дати передачі виконавцем замовнику готового об'єкта.