ua en ru

В Україні набув чинності закон про зміни до законодавтва щодо приведення його у відповідність із Конституцією

В Україні набув чинності закон України 2592-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Конституцією України", підписаний напередодні Президентом України.

Закон опублікований сьогодні, 15 жовтня 2010 р. в газеті "Урядовий курь'єр".

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України ухвалила закон "Про Кабінет міністрів України" 7 жовтня ц.р.

Народні депутати підтримали рішення ухвалити окремим законом (№2592-VI) положення розділу ХІ цього закону "Перехідні та прикінцеві положення", якими вносяться зміни і доповнення до низки чинних законодавчих актів з метою приведення їх у відповідність до нині чинної Конституції України. Під час обговорення парламентарії врахували поправки, внесені Тимчасовою спеціальною комісією, утвореною 6 жовтня відповідною постановою Верховної Ради. Поправки стосуються, зокрема, здійснення Верховною Радою постійного контролю за діяльністю СБУ, а також збереження повноважень парламенту в сфері контролю за формуванням і перерозподілом коштів державного бюджету та інших контрольних функцій єдиного законодавчого органу держави тощо.
Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 3 розділу 1 цього закону, який набирає чинності з 1 січня 2011 р.