ua en ru

В Україні набув чинності закон про внесок України 10 млн євро до Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності

В Україні набув чинності закон № 3596-VI "Про ратифікацію угоди про внесок між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля". Закон опублікований в газеті "Голос України".

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав цей закон 28 липня. Верховна Рада України (ВР) 6 ​​липня ратифікувала угоду про внесок між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про участь України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Даний документ № 0215 від 1 червня 2011 р., ініційований Президентом України, підтримали 278 народних депутатів.
Угода спрямована на забезпечення участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, метою функціонування якого є надання ефективної міжнародної фінансової підтримки в інтересах реалізації проектів, пов'язаних насамперед з підвищенням енергоефективності та поліпшенням екологічної ситуації.
Для виконання зобов'язань за угодою України повинна сплатити до Фонду кошти у розмірі 10 млн євро (2 млн євро щорічно протягом 5 років).
Крім того, участь України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля дозволить отримати доступ до значно більших фінансових ресурсів, ніж сплачується внесок. Зазначені кошти будуть надаватися на безповоротній основі і використовуватися для підготовки та реалізації спільних з МФО інвестиційних інфраструктурних проектів. Зазначалося також, що реалізація таких проектів буде мати значний економічний ефект за рахунок зменшення обсягів споживання енергоресурсів установами, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів.