ua en ru

В Україні набрав чинності закон про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держсоцстрахування

В Україні набрав чинності закон про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).
Зокрема, підпунктом 9 п. 11 розділу VIII закону про єдиний внесок передбачено внесення змін до ст. 21 закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням".
Так, ч. 2 ст. 21 закону у новій редакції, передбачає, що: страхувальник-роботодавець відкриває у банку окремий поточний рахунок для зарахування страхових коштів у порядку, встановленому Національним банком України; страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок, можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам; страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, не можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів, на стягнення на підставі виконавчих та інших документів, за якими здійснюється стягнення відповідно до закону; у разі порушення провадження у справі про банкрутство страхувальника-роботодавця страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, повертаються до районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яка в подальшому забезпечує надання матеріального забезпечення застрахованим особам.