ua en ru

В Україні відновлено електропостачання у всіх населених пунктах, - Вілкул

В Україні відновлено електропостачання у всіх населених пунктах.

В Україні відновлено електропостачання у всіх населених пунктах. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра України Олександр Вілкул, передає його прес-служба.

Таким чином, в Україні відновлено електропостачання у всіх 1 тис. 605 населених пунктах 17 регіонів, які були знеструмлені через негоду - зниження температури повітря до -23 градусів морозу, вдень до мінус 33 градусів вночі, сильного вітру до 30 м/с, хуртовини, налипання мокрого снігу.

"Зараз із-за різкого потепління - від плюс 5 градусів тепла вночі до плюс 10 градусів удень - відбувається руйнування льодового покриву на річках і формування заторів льоду. Місцеві органи влади повинні провести всі превентивні протипаводкові заходи, щоб не допустити підтоплення територій", - сказав Вілкул.

Він зазначив, що для пропуску високих вод повинні працювати в посиленому цілодобовому режимі територіальні профільні служби, аварійні бригади, спеціальна техніка. Також повинна бути забезпечена безперебійна робота захисних комплексів, гідротехнічних споруд та насосних станцій.