ua en ru

В Україні у 2013 р. відкрито 1,2 тис. кримінальних проваджень за крадіжку каналізаційних люків

В Україні в 2013 р. органами внутрішніх справ відкрито близько 1,2 тис. кримінальних проваджень за фактами злочинів, пов'язаних з викраданням каналізаційних люків. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

При цьому, як зазначають в МВС, вже розкрито понад 400 подібних злочинів.

Крім того, на території держави у 2013 р. зареєстровано 1646 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Також виявлено 1705 адміністративних правопорушень, передбачених ст. 164-10 (Порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом) Кодексу України про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності за незаконні операції у сфері обігу металобрухту притягнуто майже 1,6 тисяч осіб.

У МВС зазначають, що нещодавно у ряді регіонів України було проведено цільові операції, що мали на меті виявлення та припинення порушень у сфері обігу металобрухту. Крім того, правоохоронці обстежили стан мережі оглядових та дощоприймальних колодязів. За час інспектування вуличної мережі правоохоронці обстежили понад чверть мільйона оглядових і майже 72 тисячі дощоприймальних колодязів.

Водночас за результатами перевірок 254 посадових особи установ і організацій притягнуті до адміністративної відповідальності.

Приводом для відповідних перевірок стала трагічна ситуація, коли у Львові в незакритий люком колодязь провалилася і загинула дворічна дитина.