ua en ru

В Україні в 2013 р. аграрії вже зібрали 60 млн т врожаю зерна, - Мінагрополітики

Українські аграрії вже подолали позначку у 60 млн т зібраного зерна. При цьому, найбільше намолотили у Полтавській обл. - понад 5 млн т, заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Кабміну.

Окрім того, по 4 млн т збіжжя отримали у Вінницькій обл. та Харківській обл. Загалом же в Україні вже обмолочено 96% площ. І найближчим часом аграрії повністю завершать жнива, закінчивши збір кукурудзи.

"В Україні аграрії вже встановили нову найвищу позначку врожаю зернових. Так, наразі вже намолочено понад 60,4 мільйона тонн зерна. Звісно, це досягнення. Адже такі великі обсяги потребували напруженої роботи як в полі, так і в процесі відвантаження зерна. В інтенсивному режимі працювала в техніка полі. Пришвидшилися темпи вивільнення потужностей для зберігання нових партій зерна, його транспортування та перевалка в портах. Однак аграрії справилися з цим завданням", - зазначив Присяжнюк.

За його словами, наразі залишилося лише дозбирати кукурудзу. Її вже намолотили 26,8 млн т. А загалом в Україні вже зібрано 97% площ під зерновими.

"Хочу відзначити рекордні показники, які продемонстрували регіони України. Так, найбільше зібрали у Полтавській області - понад 5,2 млн т зерна. А хлібороби Вінницькій обл. та Харківській обл. подолали позначку в 4 млн т збіжжя.

При цьому найвищої врожайності досягли аграрії Черкаської, Київської, Вінницької, Полтавської та Хмельницької областей", - наголосив міністр.

Також глава відомства додав, що загалом у поточному році врожайність зернових в Україні зросла на 21%.