ua en ru

В Україні в 2012 р. планується зібрати на 5,9% більше сої - 2,42 млн т, - Мінагрополітики

В Україні у 2012 р. планується зібрати 2,42 млн т сої, що на 135 тис. т (5,9%) більше, ніж у попередньому році. Про це на засіданні колегії Міністерства аграрної політики та продовольства повідомив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Оскільки до 2020 р. планується збільшити виробництво м'яса до 3,1 млн т, то споживання кормів зросте до обсягу 20 млн. Тому потреба в сої зросте до 3 млн т. Так, у 2012 р. планується зібрати 2 млн 42 тис. т, що на 135 тис. т більше, ніж в попередньому році. Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість вигодівлі тварин у свинарстві, скотарстві, птахівництві, рибництві", - повідомив Гетя.

Директор департаменту підкреслив, що саме сою необхідно застосовувати для впровадження інтенсивного виробництва у м'ясному та молочному тваринництві. За допомогою сої, зазначив він, можна зменшити питому вагу зернових та інших високовартісних компонентів, а також забезпечити покращення протеїнового та енергетичного живлення.

"Використовуючи сою в кормах, можна знизити собівартість виробництва молока. Також використання сої в кормах, за рахунок підвищення концентрації білка, дасть змогу збільшити виробництва м'яса. Однак здебільшого соя використовується у птахівництві. У бройлерному виробництві вже доведена економічна ефективність застосування сої. Також споживання сої актуальне для розвитку рибництва", - додав Гетя.

Читайте також: Мінагрополітики збільшило прогноз урожаю зернових культур до 46-46,5 млн т