ua en ru

В Україні в 2012 р. на програми тваринництва спрямовано близько 700 млн грн, - Присяжнюк

В Україні в 2012 р. на програми тваринництва спрямовано близько 700 млн грн. Зокрема, на початок грудня нараховано 304 млн грн дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ, 16 млн грн за придбання установок індивідуального доїння, а також 62,4 млн грн часткового відшкодування за закупку племінних телиць та корів. Про це на брифінгу під час засідання Кабінету міністрів України повідомив в. о. міністра аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Цього року нам вперше вдалося призупинити спад поголів'я ВРХ та наростити його завдяки дотаціям господарям за утримання та збереження молодняку ВРХ... Загалом за програмами у тваринництві у поточному році спрямовано близько 700 млн грн", - зазначив Присяжнюк.

Також міністр поінформував, що за утримання та збереження молодняку ВРХ на початок грудня нараховано 304 млн грн дотації, ці кошти отримають майже 340 тис. господарів за збереження ними понад 509 тис. голів молодняку. Присяжнюк наголосив, що ця програма державної підтримки буде продовжена у 2013 р.

"На початок грудня господарям нараховано близько 16 млн грн за закуплену ними 3 тис. 751 установку індивідуального доїння. А майже 90 підприємств придбали 10,6 тис. голів племінних телиць та корів. Тому із державного бюджету було нараховано 62,4 млн грн часткового відшкодування їхньої вартості", - додав Присяжнюк.

Також очільник відомства повідомив, що наступного року держава вводить додаткову бюджетну дотацію за утримання та збереження молодняку овець.

Читайте також: Мінагрополітики проситиме збільшити фінансування тваринництва при перегляді держбюджету, - Присяжнюк