ua en ru

В Україні встановлюється тоталітарний режим правління, - Симоненко

Українська влада, прикриваючись європейським вибором країни, за короткий період правління встановлює тоталітарний режим, розгорнувши повномасштабну боротьбу проти політичних конкурентів. Про це в ході спільної прес-конференції в Берліні з представником фракції Лівої партії у Бундестазі із зовнішньополітичних питань Вольфгангом Герке повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

Він констатував, що якщо країни Європи, європолітики та політичні партії, а також структури Євросоюзу дійсно хочуть миру в Україні, то позиція ЄС не може обмежуватися тільки сліпою і бездумною підтримкою всіх підряд дій української влади.

"Сьогодні офіційний Київ відверто маніпулює в своїх інтересах такою "тимчасово осліплою" позицією ЄС, а офіційна Європа зустрічно робить вигляд, що "не помічає" антидемократичних, а часом і цинічних дій української влади, які тільки погіршують українські конфлікти і проблеми", - підкреслив Симоненко.

Лідер КПУ висловив упевненість, що проблему, як і хворобу потрібно лікувати, попередньо диагностувавши захворювання і намітивши оптимальні та результативні шляхи лікування.

"У нас же поки не хворобу лікують, а болісно шукають, нібито, джерело захворювання. І таким призначені будь-які форми інакомислення. Під шум артилерійської канонади в Україні розгорнулася повноцінна ідеологічна і політична війна проти політичної опозиції, проти права народу вирішувати долю власної країни. Якщо говорити прямим текстом, мова йде про формування нової тоталітарної держави, про узурпацію влади, про політичний терор", - констатував Симоненко.

Він звернув увагу на те, що нова українська влада, роблячи кожен новий крок, завжди обирає найгірший з усіх можливих варіантів дій і розвитку подій.

"За досить короткий період влада швидко засвоїла давно відому в історії і перевірену на сумній практиці формулу влади диктаторів: "знищувати конкурентів, критиків і розумників". І сьогодні факти і приклади цього процесу множаться в Україні в геометричній прогресії", - підсумував Симоненко.