ua en ru

В Україні ціни на дизельне паливо в травні 2011 р. не перевищать 10 грн/л, - експерт

В Україні ціни на дизельне паливо стабілізувалися й не перевищуватимуть 10 грн/л в травні 2011 р. Про це на прес-конференції повідомив директор ТОВ "Консалтингова група "А-95" Сергій Куюн, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ринок достатньо добре збалансований, тиск на цю марку пального був не такий серйозний з боку влади, тому рівень 9,80-9,90 грн/л збережеться й надалі", - вважає С.Куюн.
За його словами, через це ринок нафтопродуктів має значний запас дизельного палива, на відміну від бензину. Крім того, С.Куюн прогнозує, що ціни на 95-й бензин все одно досягнуть позначки 10,50 грн/л: "Це нормальна, обґрунтована ціна". У той же час, експерт зазначив, що на деяких автозаправних станціях бензин марки А-95 коштує близько 9,40 грн/л, що, на його думку, неприпустимо, оскільки його ринкова ціна 9,80 грн/л. У зв'язку з цим С.Куюн радить користуватися бензином широковідомих марок. "Деякі оператори ринку, особливо дрібні, побоюються санкцій, тому шукають можливості здешевлення продукту, на жаль дуже часто за рахунок його якості", - пояснив він.
С.Куюн зазначив, що на сьогоднішній день якість палива в Україні не контролюється через відсутність фінансування Державного комітету з технічного регулювання. За законом України тільки він має право інспектувати автозаправні станції.