ua en ru

В Україні зберігається атмосфера безкарності міліцейського свавілля, - Amnesty International

В Україні зберігається атмосфера безкарності міліцейського свавілля. Про це йдеться в доповіді Amnesty International-2012 "Права людини в сучасному світі". "Цьому сприяли структурні недоліки правоохоронних органів,корупція, порушення, допущені при розслідуванні злочинів, скоєних співробітниками міліції, - або повна відмова від розгляду (навіть у випадках, коли були неспростовні докази, в тому числі медичні), утиск і залякування осіб, що подавали скарги, а також той факт, що кримінальні справи порушувалися лише проти нижніх чинів", - зазначено у доповіді.

У документі також відзначається, що величезна кількість скарг на дії міліції відхилялась ще на рівні першої інстанції. "Правозахисники, що викривали корупцію і порушення прав людини з боку місцевих чиновників і міліції, стикалися з кримінальним переслідуванням і нападами з метою змусити їх мовчати", - наголошується у доповіді Amnesty International.

Amnesty International була заснована у липні 1961 р. у Лондоні англійським юристом Пітером Бененсоном. Amnesty International є організацією, заснованою на міжнародному добровільному членстві, і до її складу входять секції, структури, міжнародні мережі, афілійовані групи та міжнародні члени.