ua en ru

В Україні сьогодні набуває чинності закон, що встановлює рівень оплати праці у відрядженні не нижче розміру середньої зарплати

В Україні сьогодні, після публікації в газеті "Голос України" набуває чинності Закон "Про внесення змін до статті 121 Кодексу законів про працю України", що встановлює рівень оплати праці у відрядженні не нижче розміру середньої зарплати.
Нагадаємо, що Верховна Рада України (ВР) в ході ранкового засідання 19 квітня 2011 р. ухвалила у другому читанні та в цілому урядовий законопроект, що передбачає оплату праці у відрядженні не нижче розміру середньої зарплати. Відповідний проект (№ 7183 від 30.09.2010 р.), ініційований Кабінетом міністрів України, підтримали 246 народних обранців.
Ухвалений акт доповнює статтю 121 Кодексу законів про працю України частиною четвертою, згідно з якою "працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку", а також виключає з частини третьої цієї статті вимогу щодо збереження за відрядженими працівниками середнього заробітку.
Нагадаємо, 30 листопада 2010 р. ВР прийняла за основу вищевказаний законопроект Кабміну.