ua en ru

В Україні з прийняттям закону про спрощення ведення бізнесу скасовано 75% процедур, які необхідні для започаткування бізнесу, - Роман Жуковський

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні" скасовує 75% всієї процедури, яка необхідна для започаткування бізнесу. Про це під час брифінгу заявив керівник Головного управління з питань соціально-економічної політики Роман Жуковський, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, після того як хтось прийняв рішення про започаткування бізнесу й утворення відповідної юридичної особи, йому вже не потрібно брати статут і реєструвати його, оскільки Кабінет Міністрів розробить проект мобільного статуту і він буде однаковим для більшості. Не потрібно також відкривати тимчасовий рахунок у банку, оскільки закон уже не вимагає необхідності внесення 50% відступного капіталу та й сам мінімальний розмір статутного капіталу вже не встановлюється. Відповідно, підкреслив Жуковський, відпадає необхідність ставити цей тимчасовий рахунок і в фонді соціального страхування. Немає потреби на цьому етапі затверджувати й підписи керівників і призначати наказом керівника.
"Я вважаю, що після того як ці всі закони запрацюють (все це відбудеться до кінця 3 кварталу цього року) Україна зможе претендувати на суттєве підвищення у рейтингах, які характеризують створення бізнесу в Україні, і це в свою чергу призведе до покращення інвестиційного клімату та залучення більших інвестицій і взагалі покращення міжнародного іміджу України в світі" - наголосив Жуковський.
Нагадаємо, закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні" вступив у дію сьогодні.