ua en ru

В Україні з початку епідемічного сезону перехворіло 8% населення, - Мінохорони здоров'я

В Україні з початку епідемічного сезону перехворіло 8% населення, тому навантаження на медичну галузь залишається. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Антон Парусов, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"В окремих дитячих закладах вводяться обмежувальні заходи, припинені заняття у 2% шкіл. В основному це Луганська, Донецька, Запорізька, Закарпатська, Дніпропетровська області", - зазначив А.Парусов.

Як раніше повідомлялося, на 6 тижні 2011 р. у 9 контрольних містах Українського центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідемічні пороги, за винятком Вінниці, де епідпоріг було перевищено на 14,6%.
Як зазначається, до списку 10 контрольних міст із захворюваності на грип та ГРВІ міст України, у яких проводяться багаторічні моніторингові спостереження, входять: Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Київ, Львів, Одеса, Чернігів, Сімферополь.