ua en ru

В Україні з 1 січня ц.р. вводяться в дію нові тарифи для емітентів, зберігачів, реєстроутримувачів та власників цінних паперів

В Україні з 1 січня ц.р. вводяться в дію нові тарифи для емітентів, зберігачів, реєстроутримувачів та власників цінних паперів, які зберігаються в депозитарії як уповноваженому на зберігання. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського депозитарію цінних паперів (ВДЦП).
Зокрема, змінюються тарифи для зберігачів: блокування та зберігання цінних паперів для отримання кредиту рефінансування та міжбанківського кредитування (для операцій, які здійснюються з грудня 2010 р.); перевірка справжності та зберігання сертифікатів цінних паперів на пред'явника. Місяць зберігання цінних паперів (окрім цінних паперів належних органу приватизації) коштуватиме 0,0002 %, але не менше 10 грн та не більше 500 грн, та компенсація витрат депозитарію на оплату послуг зберігання цінних паперів в депозитаріях-кореспондентах.
Нові тарифи: переміщення знерухомлених цінних паперів на рахунок депозитарію як уповноваженого на зберігання; здійснення клірингу та розрахунків за договорами щодо цінних паперів закритого розміщення на підставі відомості сквитованих розпоряджень.
Також змінено тарифи для емітентів на обслуговування цінних паперів, заблокованих за розпорядженням кредитодавця/третіх осіб. Відкриття рахунку для емітентів коштуватиме 250 грн, закриття - 100 грн за одну операцію.