ua en ru

В Україні з 1 лютого 2014 р. в середньому на 25% буде знижено вартість на опалення бюджетних установ

В Україні з 1 лютого 2014 р. в середньому на 25% буде знижено вартість опалення дитсадків, лікарень та інших закладів бюджетної сфери. Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов, передає прес-служба комісії.

Він також підкреслив, що вартість опалення для населення зменшуватися не буде, оскільки держава вже підтримує кожного українця, датуючи різницю в тарифах. І підвищень тарифу на теплову енергію для населення не буде.

"Держава й надалі продовжить датувати вартість газу для населення, що на 55% менше, ніж для підприємств теплокомуненерго", - сказав Саратов.

Зараз населення отримує газ для індивідуального опалення, за який при річному споживанні до 2,5 тис. куб. м платить 728 грн за 1 тис. куб. м. А при споживанні від 2,5 тис. куб м населення платить 1 тис. 91 грн за 1 тис. куб м. А середня ціна за 1 тис. куб. м для підприємств теплокомуненерго становить 1 тис. 309 грн.

Комісія вже проводить перерахунок тарифів на теплову енергію для споживачів бюджетної сфери. Очікується, що відповідні рішення щодо зменшення тарифів будуть прийняті на позачерговому засіданні комісії 31 грудня 2013 р.

"Після перерахунку вартість на опалення дитсадків, лікарень та інших установ бюджетної сфери буде знижена в середньому на 25%. Це дозволить заощадити близько 2 млрд грн. Такий додатковий ресурс, залишиться в регіонах і буде спрямований на розвиток міст і районів, підвищення комфортності проживання громадян", - підкреслив Саратов.