ua en ru

В Україні розгорнуто 2,4 тис. пунктів обігріву людей, - ДержНС

В Україні розгорнуто 2,4 тис. пунктів обігріву людей.

В Україні розгорнуто 2,4 тис. пунктів обігріву людей. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший заступник ДержНС Анатолій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній ранок у регіонах України, де відзначається зниження температури, а також снігопади для запобігання випадків переохолодження людей розгорнуто близько 2,4 тис. пунктів обігріву. За весь період їх роботи вже надано допомогу близько 19 тис. громадян. Крім того, організована робота близько 200 соціальних патрулів, якими тільки за останні 2 доби надано допомогу більш ніж 200 людей. Ви знаєте, у складі соціальних патрулів, які були засновані ще минулої зими, особливо протягом лютого і березня були представники органів Мінсоцполітики, МОЗ, ДержНС, МВС", - сказав Бойко.

За його словами, на сьогодні Гідрометцентр прогнозує подальше зниження температури на більшості території України, крім південних областей, Криму та Закарпаття. Опади очікуються по всій території країни. У південних - Дніпропетровській та Донецькій областях, налипання мокрого снігу та осідання. З урахуванням таких погодних умов протягом останньої доби додатково розгорнуті 380 пунктів. У разі подальшого ускладнення ситуації, погодних умов, їх кількість буде збільшуватися.

Також він повідомив, що органи і підрозділи служби надають допомогу регіональним енергопостачальним компаніям з ліквідації знеструмлення, яке відзначалося протягом сьогоднішньої доби і особливо в нічний час.