ua en ru

В Україні розроблений блок для модернізації фугасних авіаційних бомб

В Україні розроблений блок аеродинамічного управління "Адрос" БАУ-01К для фугасних авіаційних бомб, що перетворює цей боєприпас на високоточну зброю. Про це повідомив сьогодні журналістам заступник генерального директора київської науково-виробничої фірми "Адрон" Андрій Фещенко на першому всеукраїнському форумі оборонної промисловості, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами А.Фещенка, у вересні-жовтні планується провести натурні випробування.

Модернізація бомби типу ФАБ-250 і інших проводиться в умовах аеродрому. Пристрій оснащений GPS-приймачем і інерціальною системою наведення. Така зброя може застосовуватися на літаках МІГ-29, Су-25 навіть за умов поганої видимості. "Адрос" підвищує вірогідність ураження цілі в 1,5-3 рази при зниженні витрати авіабомб в 6-30 разів, залежно від типу мети. Установка блоку на звичайні бомби дозволяє досягти ефективності, сумірної із спеціальною коректованою авіабомбою типу КАБ-500Л.

А.Фещенко відзначив, що "Адрон" забезпечений перспективними темами для розробок на 2-3 роки. Конструкторське бюро будує плани організації власного дослідного виробництва.