ua en ru

В Україні виробляється найбільше меду на душу населення, - УКАБ

В Україні виробляється найбільше меду на душу населення. Про це заявив директор агентства AgriEvent Анатолій Циркун, передає прес-служба УКАБ.

"Випереджаючи країни Європи за обсягами виробництва меду в кілька разів, Україна є одночасно першою в світі по виробництву меду на душу населення серед основних виробників з показником 1,5 кг", - повідомив Циркун.

Крім того, Україна є активним експортером меду в ЄС. Якщо ще в 2010 р. основним покупцем українського меду була Росія, то починаючи з 2011 р. основні поставки даного продукту припадають на Німеччину - 39% і 43% експорту в 2011 і 2012 роках відповідно.

"Також позитивною є тенденція до постійного збільшення обсягів експорту меду з України, який протягом останніх трьох років зріс майже вдвічі з близько 7 до 13 тис. т. відповідно. 2013 рік в даному відношенні очікується не менш продуктивним - за результатами першого півріччя було експортовано 7,9 тис. т, а в цілому очікується, що експорт за підсумками року становитиме близько 20 тис. т.", - зазначив Циркун.

За даними експерта, в 2012 р. виробництво меду в Україні становило 70,3 тис. т. Найбільшими виробниками меду стали Донецька, Миколаївська та Житомирська області.