ua en ru

В Україні з'явиться офіційний онлайн-магазин App Store

В Україні відкриється офіційний онлайн-магазин App Store, за допомогою якого українські користувачі гаджетів Apple зможуть легально завантажувати додатки, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Магазин додатків для мобільних пристроїв виробництва компанії Apple - App Store - найближчим часом стане доступний українським користувачам. 11 червня на конференції WWDC в Сан-Франциско глава корпорації Тім Кук повідомив, що вже в липні App Store почне обслуговувати замовлення в 32 нових країнах, в тому числі і в Україну.

Зараз українські власники iPhone і iPad, як правило, реєструються в американському чи російському App Store. При цьому в американському магазині неможливо оплатити покупки української кредитною картою, а лише використовуючи подарункові сертифікати або карти зарубіжних банків. Російський App Store хоча і приймає картки більшості українських банків, але зареєструвати їх можна, лише вказавши російський адресу.

App Store був запущений влітку 2008 року як розділ онлайн-магазину iTunes Store. Зараз він містить більше 650 тис. додатків для iPhone, iPad і iPod Touch. Всього в App Store 400 млн зареєстрованих користувачів в 123 країнах.

Нагадаємо, вчора компанія Apple в Сан-Франциско представила нове покоління лінійки MacBook Pro, забезпечених процесорами IntelCore і поліпшеними графічними процесорами.