ua en ru

В Україні станом на 27 липня зібрано 27,2 млн тонн зернових, - Мінагрополітики

В Україні станом на 27 липня зібрано 27,2 млн тонн зернових при середній врожайності 29,5 центнерів з гектара. Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.
За інформацією міністра, на сертифіковані зернові склади надійшло вже більше 5 млн тонн.
"Незважаючи на несприятливі погодні умови, у порівнянні з минулими роками збиральні роботи проводяться більш організовано. У жнивах задіяні 53,5 тис. зернозбиральних комбайнів. Крім того, додатково залучено майже 6 тис. одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів у складі механізованих збиральних загонів. По мірі дозрівання зернових зазначена техніка пересувається в центральні та північні регіони. Також, здійснюється перекидка зернозбиральних комбайнів між районами та господарствами в межах областей", - заявив Присяжнюк.
Він повідомив, що на сьогодні вже повністю завершено збирання озимих зернових у Херсонській та Миколаївській областях, практично завершено - у Криму та Одеській обл. Найбільше зерна намолочено в Одеській (2,5 млн тонн), Херсонській та Миколаївській областях (по 2,2 млн тонн).
Мінагрополітики прогнозує урожай у 2011 р. на рівні 46 млн тонн зернових та зернобобових культур, що на 7 млн тонн більше, ніж у 2010 р.