ua en ru

В Україні по форвардних закупівель в квітні-травні 2012 р. заявлено на продаж 1,27 млн т зерна на 2,3 млрд грн, - Аграрний фонд

Під час проведення форвардних закупівель зерна врожаю 2012 р. протягом квітня-травня 700 сільгоспвиробників заявили на продаж 1,27 млн тонн продовольчого зерна загальною вартістю 2,3 млрд грн. Про це повідомив генеральний директор Аграрного фонду Ігор Якубович, повідомляє прес-служба Аграрного фонду.

"У зазначений період на Аграрній біржі було укладено 704 форвардних біржових контрактів з 582 сільгосптоваровиробниками на постачання для потреб державного інтервенційного фонду 917,422 тис. т зерна, з яких 877,7 тис. т пшениці і близько 40 тис. т жита. Загальна вартість укладених угод становить 1,67 млрд грн", - повідомив Якубович.

Глава відомства також відзначив, що для виплати останніх авансових платежів аграрії, з якими укладені форвардні контракти, повинні в найкоротші терміни надати Аграрному фонду необхідні документи, а саме платіжне доручення за договором страхування і акт огляду посівів.

"На другому етапі остаточний розрахунок буде проведений відповідно до умов форвардних контрактів за фактом поставки зерна на певний сертифікований зерновий склад", - додав Якубович.

Нагадаємо, в кінці квітня повідомлялося, що Аграрний фонд почав грошові виплати сільгоспвиробникам, які уклали відповідні форвардні контракти з держустановою.