ua en ru

В Україні необхідно формувати законодавчі та адміністративні умови для розвитку ринку IT-технологій, - експерти

Проникнення Інтернету в Україні стабільно зростає, а до 2015 р. досягне 75%. Тому необхідно вже сьогодні формувати комфортні законодавчих та адміністративні умови для розвитку ринку IT-технологій, вважає співзасновник і директор венчурного фонду TA Venture Вікторія Тігіпко.

"В 2015 р. проникнення Інтернету в Україні досягне 75%, сьогодні ця цифра близько 35% і стабільно зростає. Тому необхідно вже сьогодні, формувати комфортні законодавчі та адміністративні умови для розвитку ринку IT-технологій, міцний фундамент, який дасть можливість рости і прогресувати вітчизняним підприємцям. Без перебільшення, IT-галузь - це локомотив, який може витягнути нашу економіку", - заявила під час відкриття конференції IDCEE 2011 Тігіпко.

Такий висновок, за її словами очевидний: "Вже сьогодні багато українських бізнесменів переводять бізнеси в онлайн, існує тенденція до диверсифікації активів. Ті ж явища спостерігаються і серед фізичних осіб. Цифри говорять самі за себе: щорічне зростання електронної комерції в Україні - 80%, більше половини користувачів Інтернет здійснюють шопінг в онлайн режимі. А в 2015 р. 10% усіх покупок будуть робитися з допомогою Глобальної мережі".

Девід Вороквір, представник фонду Mangrove Capital Partners (Люксембург), вважає, що IT-ринок СНД має потенціал і викликає інтерес іноземних інвесторів.

"Якщо дивитися на ринок СНД, то тут є велика кількість складних сегментів, на які варто звернути увагу, і які поки ще перебувають у стані розробок. І досвід Mangrove якраз полягає в інвестиціях на ранніх стадіях", - зазначив представник провідного європейського фонду.