ua en ru

В Україні на поточному тижні буде спостерігатися значне потепління, - Кульбіда

В Україні на поточному тижні буде спостерігатися значне потепління з опадами у вигляді мокрого снігу. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда сьогодні на брифінгу заявив, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому тижні ми очікуємо істотних змін погодних умов і пов'язано це з переміщенням теплого повітря середземноморського походження на територію України. Таким чином, вже найближчої ночі суттєво потеплішає в західних областях та на півдні. Одночасно ми отримаємо зниження температури повітря у східних регіонах України та на півночі... Процес потепління буде супроводжуватися випаданням опадів, починатися зі снігу, переходити в мокрий сніг, а в південній половині України - в чистий дощ", - повідомив Кульбіда.

За його словами, період потепління триватиме до 18-19 січня. Температура повітря 15 січня становитиме вночі -13 ... -18, Вдень - 0 ... -5. У західних та південних областях вночі очікується -1 ... -6, Вдень - 0 ... +5 Градусів.

Згідно із прогнозами синоптиків, 16-17 січня по всій території України збережеться надмірно тепла для цього періоду погода. Температурний режим буде вночі в діапазоні 0 ... +5, Вдень - +1 ... +6, У південних областях - +3 ... +12.

З 18 січня ц.р. на території України почне поширюватися холодне арктичне повітря, і температура почне знижуватися і складе вночі -13 ... -18, Удень -4 ... -9.

Читайте також: В Україні без опадів, ожеледиця і температура від -10 до +3