ua en ru

В Україні на сьогодні в роботі знаходиться 97,8% котелень, - МінЖКГ

В Україні на сьогодні, 11 вересня, в роботі знаходиться 97,8% котелень. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник міністра з питань ЖКГ Григорій Семчук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Знаходиться в роботі 22 тис. 322, або 97,8% (від загальної кількості) котелень", - сказав Г.Семчук.
Всього в Україні 23 тис. 844 котелень.
За словами Г.Семчука, більшість котелень, які не працюють, знаходяться в АР Крим, де середньодобова температура вище 8 градусів. "На цей час в житлові будинки в Україні запущено тепло в 92,4% (від загальної кількості житлових будинків)", - сказав він.
За його словами, дитячі дошкільні заклади отоплюються на 98,9% від їх загальної кількості. Серед навчальних закладів опалюється 99,2%, лікарень - 99,6%. "На 15 жовтня ми повинні вийти, і таке завдання ставимо перед регіонами, на нормальний режим теплозабезпечення як житла так і соціальної сфери в цілому по Україні", - сказав Г.Семчук.
За даними МінЖКГ на 11 вересня продовжується робота з підключення в Дніпропетровській, Житомирській, і Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Чернівецькій областях та у м. Києва. У інших областях, окрім АР Крим, завершено підключення до опалення. За словами Г.Семчука, у Києві працює 100% котелень. 85,2% житлових будинки у Києві опалюється. Щодо соціальної сфери, то дошкільні заклади, школи та лікарні опалюються на 100%. Г.Семчук також повідомив, що МінЖКГ домовлялося з КМДА щодо того, щоб протягом 11-12 жовтня забезпечити всі будинки у Києві теплом.