ua en ru

В Україні на сьогодні відібрано 63 перспективних проекти реформування вугільної галузі на 50 млрд грн, - В.Янукович

В Україні на сьогодні вже відібрано 63 перспективних проекти у сфері реформування вугільної галузі на загальну суму близько 50 млрд грн. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на урочистому зібранні , присвяченому 75-річчю Стаханівського руху та Дню шахтаря у Стаханові, Луганської обл., повідомляє прес-служба Президента України.
Водночас Президент констатував, що негативні процеси зі скорочення вугледобування вже зупинено. Так, за його словами, у II кварталі 2010 р. державні підприємства збільшили видобуток вугілля порівняно з I кварталом - "поки що небагато, але більше, ніж на 200 тис. т".
Глава держави підкреслив, що реформування вугільної галузі є для нього одним із пріоритетів. За його словами, мова йде, насамперед, про стабілізацію вугільної промисловості, поновлення видобувного потенціалу, підвищення безпеки шахтарської праці, залучення інвестицій. Для подолання проблем у галузі, наголосив В.Янукович, вже розроблено програму, яка передбачає ряд реформаторських напрямків.
У своєму виступі В.Янукович також підкреслив, що вже цього року з держбюджету на розвиток вугільної галузі буде направлено близько 8 млрд грн. Вони, зокрема, підуть на модернізацію, реконструкцію існуючих шахт та будівництво нових.