ua en ru

В Україні на більшість паливно-енергетичних товарів відсутнє ввізне мито, - Ярошенко

На більшість паливно-енергетичних товарів на сьогоднішній день встановлені нульові ставки ввізного мита для забезпечення сприятливих умов розвитку економіки. Про це, відповідаючи на запитання народних депутатів, під час години уряд заявив міністр фінансів Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"На даний момент на більшість паливно-енергетичних товарів встановлені нульові ставки ввізного мита. Це було зроблено для підтримки благополуччя громадян, і забезпечення сприятливих умов розвитку економіки. Проблема виконання інвестиційних зобов'язань виробниками існує. Уряд вживає заходів для її вирішення - створена міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відповідно до закону про застосування спеціальних заходів щодо імпорту Україною", - заявив Ярошенко.
Він також повідомив, що було прийнято рішення щодо проведення спеціального розслідування імпорту бензину, дизельного палива, мазутного палива, скрапленого газу та інших енергоресурсів.
"Якщо за результатами такого розслідування буде встановлено збільшення імпорту в тому обсязі і на тих умовах, які потягнуть за собою серйозного збитку для виробників подібних товарів, міжвідомча комісія ухвалить рішення щодо застосування спеціальних заходів щодо імпорту таких товарів. Це можуть бути різні заходи за спеціальною мито і т.п.", - повідомив Ярошенко.