ua en ru

В Україні станом на 26 липня 2011 р. санітарні норми порушуються у 37 з 209 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, - МОЗ

Державною санітарно-епідеміологічною службою МОЗ України станом на 26 липня перевірено 209 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. У 37 з них виявлено порушення санітарного законодавства, що складає 17,9 % від загальної кількості перевірених закладів, передає прес-служба МОЗ України.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 37 посадових осіб закладів оздоровлення та відпочинку.
У АР Крим головним державним санітарним лікарем м. Алушти припинено експлуатацію одного закладу оздоровлення та відпочинку дітей - наметовий табір "Айан-Дере".
У м. Севастополі заборонено розміщення організованих груп дітей у приміщеннях дачної ділянки СТ "Успех", справу передано в прокуратуру.
У Кіровоградській області в.о. головного державного санітарного лікаря Олександрійського району тимчасово заборонено експлуатацію артезіанської свердловини на території оздоровчого закладу "Дружба".
Фахівцями держсанепідслужби перевірено 88 підприємств з виробництва та постачання харчових продуктів, з яких на 18 виявлено порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим 18 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
Головними державними санітарними лікарями територій, у зв'язку з усуненням виявлених порушень, винесено рішення про відновлення діяльності одного закладу оздоровлення та відпочинку (Одеська область - "Добрий Самарянин") та одного підприємства-постачальника харчових продуктів (Сумська область - ПП "Велс").