ua en ru

В Україні до опалення підключено 97,26% житлових будинків, - Мінрегіон

В Україні станом на ранок четверга, 10 жовтня, до централізованого опалення підключено 169 тис. 813 житлових будинків (97,26%).

В Україні станом на ранок четверга, 10 жовтня, до централізованого опалення підключено 169 тис. 813 житлових будинків (97,26%). Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Також повідомляється, що в Україні вже працює 99,66% котелень. Тепло подається до 99,92% шкіл і дитячих садків та 99,97% лікарень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідерами початку опалювального періоду є Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Миколаївська і Одеська області.

У Києві станом на ранок 10 жовтня до централізованого опалення підключено 9 тис. 935 житлових будинків (91,38%).

Також повідомляється, що у столиці вже працює 97,18% котелень. Тепло подається до 100% шкіл, дитячих садків і лікарень.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням КМДА, підключення об'єктів соціальної сфери до централізованого опалення розпочалося 30 вересня. Одночасно із запуском теплоносія до об'єктів соціальної сфери, з 1 жовтня фахівці енергопостачальної компанії почали поетапне підключення житлових будинків.

Як заявляв учора міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, до 15 жовтня в Україні повністю всі сфери, в тому числі житлові будинки, будуть забезпечені теплом. Також стало відомо, що Мінрегіон до зими має намір додатково залучити 4,5 тис. одиниць спецтехніки.

За даними Темника, в Україні заборгованість з теплозабезпечення за різницю в тарифах складає 7 млрд грн.

В Україні до опалення підключено 97,26% житлових будинків, - Мінрегіон

Як відомо, опалювальний сезон в Україні традиційно розпочинається 15 жовтня, але цього року через холоди це відбулося набагато раніше.

Згідно із щотижневим опитуванням РБК-Україна, 43% читачів користуються індивідуальною системою опалення.