ua en ru

В Україні заборгованість по теплозабезпеченню за різницю в тарифах становить 7 млрд грн, - Мінрегіон

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України планують вже в 2013 р. погасити свою бюджетну заборгованість з допомогою векселів. Про це сьогодні на брифінгу в прес-центрі уряду повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кабінетом міністрів прийнято постанову Кабміну № 683, яка дозволяє реструктурувати бюджетну кредиторську заборгованість, яка виникла на 1 січня 2013 р. шляхом видачі фінансових казначейських векселів. Зараз заборгованість станом на 1 січня 2013 р. становила 2,8 млрд грн - це за теплозабезпечення, на 1 вересня 2013 р. різниця в тарифах складає вже 7 млрд грн, тобто приріст за 8 місяців 2013 р. складає 4,2 млрд грн. Тому ми також підготували проект змін у закон про бюджет на 2013 р. щодо можливості проведення розрахунків і в 2013 р., це дасть можливість повністю погасити ту різницю в тарифах, яка у нас складеться протягом 2012-2013 рр.", - зазначив Темник.

За словами міністра, також за даними КМДА, станом на 1 вересня поточного року різниця в тарифах "Київенерго" становить 1,7 млрд грн.

"Погашення буде відбуватися згідно постанови і ми також плануємо, що повністю 1,5 млрд грн з тих, які має відшкодувати "Київенерго" буде відшкодовано", - додав він.