ua en ru

В Україні для стабільності на ринку нафтопродуктів необхідно зменшувати частку імпортних нафтопродуктів до 15%, - Бойко

В Україні для стабільності на ринку нафтопродуктів необхідно зменшувати частку імпортних нафтопродуктів до 15%, одночасно із збільшенням вітчизняної нафтопереробки. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

На думку Юрія Бойка, для стабілізації ринку нафтопродуктів необхідно повернутися до ситуації 2004 року, коли обсяг нафтопродуктів, вироблених в Україні та імпортованих був у співвідношенні 85% до 15%, відповідно.

"У нас повинно бути таке ж співвідношення, яке було у 2004 році - у нас було 15% імпорту, все інше - ми виробляли самі. За рахунок того, що у нас було імпортне мито на нафтопродукти", - наголосив міністр.

Юрій Бойко підкреслив, що держава вживає усіх необхідних заходів для розвитку вітчизняної нафтопереробної галузі.

"Зараз уряд приймає заходи для того, щоб знову створити ситуацію, яка була у 2004 році. Тому що переробка нафти в країні - це робочі місця, це податки тут, а закупівля імпортованих нафтопродуктів - це годування економіки інших держав", - зазначив міністр.

Юрій Бойко також зауважив, що за останні півтора року, завдяки вжитим заходам, вже помітні позитивні зрушення у бік зменшення імпорту та зростання власного виробництва пального.

"Коли ми прийняли справу, у нас було 60% імпорту, 40% - нашого, зараз - 50% на 50%. Ми поступово йдемо до відтворення моделі, яка існувала до 2005 року", - підкреслив міністр енергетики та вугільної промисловості України.