ua en ru

В Україні буде оновлено рухомий склад "Укрзалізниці" і реконструйовані аеропорти Сімферополя, Луганська і Києва, - Вілкул

В Україні буде оновлено рухомий склад "Укрзалізниці" і реконструйовані аеропорти Сімферополя, Луганська і Києва (аеропорт "Жуляни"). Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у ході сьогоднішнього розширеного засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У рамках модернізації залізничної інфраструктури заплановане значне оновлення рухомого складу "Укрзалізниці". Серед великих проектів - електрифікація залізничних напрямів. Будівництво нового двухколійного... тунеля. Розвиток сучасної інфраструктури підвищить логістичний і в тому числі транзитний потенціал нашої держави, підвищить комфорт перевезення пасажирів і збільшить швидкість руху", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, на умовах державно-приватного партнерства будуть реконструйовані аеропроти Сімферополя, Луганська та Києва. Вілкул зазначив, що для досягнення європейських стандартів буде проведена модернізація аеронавігаційної системи.

Читайте також: Аеропорти в Одесі і Дніпропетровську реконструюють за 4,5 млрд грн