ua en ru

В Україні велика кількість перевірок підприємств ініціюється конкурентами та правоохоронцями, - Держпідприємництва

В Україні велика кількість позапланових перевірок підприємств ініціюється недобросовісними конкурентами і правоохоронними органами. Про це заявив перший заступник голови Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Олександра Потімков на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Велика кількість позапланових заходів контролю ініціюється недобросовісними конкурентами, або необгрунтованими уявленнями правоохоронних органів", - заявив Потімков.

За його словами, Держслужба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва пропонує затвердити на законодавчому рівні проведення позапланових заходів контролю виключно за зверненням фізичних осіб, коли підтверджується нанесення шкоди.

Також Потімков зазначив, що Держслужба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва ініціює створення інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду та контролю.

"Усі дії держави в сфері нагляду і контролю повинні бути зафіксовані і до них повинен бути відкритий доступ", - додав Потімков.

Читайте також: Держпідприємництва погодило розміри плати за видачу ліцензій на користування радіочастотами