ua en ru

В Україні апробовано нову сучасну річкову інформаційну систему

В Україні 6 жовтня на річці Дніпро презентовано та апробовано нову сучасну річкову інформаційну систему. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.
"Фрагмент річкової інформаційної системи, який ми сьогодні демонструємо, спрямований на забезпечення безпечної навігації на внутрішніх водних шляхах України та надання інформаційно- логістичних послуг судноводіям, судновласникам портовим операторам, експедиторам, які спрямовані для якісного забезпечення вантажних та пасажирських перевезень", - зазначив заступник начальника служби регулювання руху суден ДП "Дельта-лоцман", координатор проекту річкових інформаційних служб України Сергій Хлєбніков.
За його словами, в Україні очікується зростання вантажного та пасажирського потоків внутрішніми водними шляхами, у першу чергу - напередодні чемпіонату Євро-2012. Відтак одне з основних завдань річної інформаційної служби - створення належних умов для безпечного руху суден по Дніпру.
РІС басейну Дніпра збиратиме, оброблюватиме та надаватиме підрозділам Мінінфраструктури та іншим зацікавленим організаціям і фізичним особам інформацію про судноплавні шляхи, рух суден та перевезення в режимі реального часу. Користувачі, у тому числі й іноземні громадяни, задля безпечного управління судном зможуть отримати інформацію про умови плавання по водному шляху, рух та дислокацію транспортного та технічного флоту, стан гідротехнічних споруд, вантажо- та суднопотоки на ділянці водного шляху тощо.