ua en ru

В Україні 32 держпідприємства мають заборгованість із зарплати, - ФДМУ

В Україні станом на 27 грудня 2013 р. 32 державних підприємства мають заборгованість із заробітної плати.

В Україні станом на 27 грудня 2013 р. 32 державних підприємства мають заборгованість із заробітної плати. Про це йдеться у повідомленні Фонду державного майна України (ФДМУ) у бюлетені "Відомості приватизації".

Як зазначають у ФДМУ, на підприємства, що перебувають на різних стадіях банкрутства, припадає 68,8% загальної суми заборгованості.

При цьому найбільший борг мають такі підприємства державного сектору економіки: ВАТ "Лисичанський завод гумових технічних виробів" (перебуває у стадії ліквідації); ВАТ "Содовий завод" (перебуває у стадії ліквідації); Бердянський державний завод скловолокна (перебуває у стадії ліквідації); ВАТ "ХК "Краян" (перебуває у стадії санації); ДП ВО "Знамя" (перебуває у стадії санації).

Водночас у ФДМУ зазначають, що відповідно до оперативної інформації щотижневого моніторингу протягом грудня було зменшено заборгованість із заробітної плати на Черкаському державному заводі хімічних реактивів та ВАТ "Содовий завод".

Крім того, повністю було погашено заборгованість із заробітної плати на Костянтинівському державному хімічному заводі та ДП "Керченський судно-ремонтний завод".