ua en ru

В Україні 30 травня спливає останній день сплати збору за користування радіочастотами за квітень

В Україні 30 травня 2014 р. спливає останній день сплати збору за користування радіочастотним ресурсом за квітень 2014 р.

В Україні 30 травня 2014 р. спливає останній день сплати збору за користування радіочастотним ресурсом за квітень 2014 р. Про це йдеться у розділі XV Податкового кодексу України (збір за користування радіочастотним ресурсом України".

Так, згідно зі статтею 322 ПК, збір за користування радіочастотами сплачується платниками збору у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації.

"У разі несплати збору або сплати його в неповному обсязі платниками збору протягом 6 місяців контролюючі органи подають інформацію про таких платників збору до національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації для вжиття до них заходів згідно із законодавством", - йдеться у статті 322.

Нагадаємо, згідно зі статтею 318 ПК, платниками збору є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі: ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України; ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.