ua en ru

В Україні 14 тис. стандартів якості різної продукції застаріли, - Лисов

В Україні 14 тис. стандартів якості виробленої і продаваної продукції є застарілими і не сучасними. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив народний депутат України Ігор Лисов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми проаналізували стан нашої бази стандартів. На сьогодні у нас 14 тис. застарілих стандартів, які є ще з 1991 р. Тоді були ще не відомі продукти, які сьогодні входять до складу тих чи інших речовини. Тому, на жаль, темпи виробництва випереджають ту нормативну базу, яка сьогодні є. Може це недостатня якість фахівців, може це інертність роботи державної машини. Можливо. Але тому ми й говоримо сьогодні, що ... держава поки трохи не встигає, тому, будь ласка, будьте уважні самі сьогодні", - заявив Лисов.

Він також зазначив, що сьогодні проблема полягає не тільки в допуску на територію України неякісної імпортованої продукції, але і в тому, що багато українських підприємств виробляють продукцію, шкідливу для здоров'я споживача. Наприклад, Лисов повідомив, що деякі компанії, які в інших країнах заборонили випускати миючі засоби з фосфатами, в Україні все ще використовую ці технології. Лисов нагадав, що свого часу саме він виступив в парламенті автором постанови про якість питної води в Україні, яка хоч і була прийнята в 2009 р., почала реалізовуватися урядом тільки в минулому році.

Крім того, Лисов пообіцяв направити депутатський запит і перевірити інформацію про те, що нібито Міністерство фінансів України недофінансувало в 2012 р. радіологічний центр в Пущі Водиці, куди приймають дітей із забруднених радіонуклідами зон, в результаті чого при нормі прийому в 130 дітей за 21 день лікування, приймають тільки 50-60 дітей, та виникає черга з дітей, хворих 3-4 захворюваннями: "Я згоден спільно попрацювати в цьому напрямку і я складу нормальний депутатський запит", - пообіцяв Лисов.

Читайте також: Профільний комітет ВР вважає недоцільним скасування ліцензування архітектурно-будівельної діяльності, - Лисов