ua en ru

В турецький парламент передано мандат для армії країни на проведення трансграничних операцій в Сирії

Туреччина готується до військового вторгнення на територію Сирії. Мандат для армії на проведення трансграничних операцій у цій країні вже переданий в турецький парламент на затвердження, в найближчі години для його обговорення збереться на екстрене засідання. Це відповідь на всі колишні атаки Сирії і, зокрема, на вчорашній обстріл турецького міста Шанліурфа, повідомляє телеканал CNN Turk.

"У рамках військових операцій, які проводяться в САР, з 20 вересня допускається агресія і щодо території нашої держави. Незважаючи на неодноразові попередження та дипломатичні зусилля, ці інциденти продовжилися", - говориться в документі, підписаному прем'єр-міністром Реджепом Тайіпом Ердоганом і членами турецького кабміну.

Місцеві ЗМІ, втім, відзначають, що турецька армія вже веде обстріл сирійської території, не дочекавшись прийняття законодавцями мандата. Минулої ночі прикордонні підрозділи в місті Акчакале, куди напередодні з сирійської сторони потрапив снаряд, який вбив шість осіб, вели артилерійський вогонь по військових цілях у Сирії.

Нагадаємо, снаряди потрапили на турецьку територію через обстріл урядовою армією Сирії загонів опозиції. Аналогічний інцидент стався в середині вересня, коли кілька будинків міста Акчакале взяли на себе удари громадянської війни в Сирії. Тоді поранення отримали три людини.

Читайте також: Туреччина обстріляла Сирію у відповідь на мінометний обстріл своєї території