ua en ru

У Тунісі протягом останніх п'яти днів протестів було заарештовано близько 600 осіб

У Тунісі протягом останніх п'яти днів протестів були арештовані, щонайменше, 600 чоловік. Про це повідомляє телеканал PressTV з посиланням на заяву туніського Міністерства внутрішніх справ.

Тільки в ніч з понеділка на вівторок поліцейські затримали в столиці і її найближчих передмістях понад 200 порушників громадського порядку.

Туніське МВС заявило у вівторок, що затримані скоїли такі злочини, як крадіжки, підпали, зберігання зброї і порушення комендантської години, яка була введена, щоб придушити протести.

Сплеск насильства був відзначений в Тунісі в минулі вихідні. Заворушення, що починалися найчастіше як антиурядові маніфестації, переростали в погроми і зіткнення з поліцією. Тим часом, молодий чоловік був убитий в Тунісі в неділю, коли сили безпеки відкрили вогонь для розгону демонстрантів.

Нагадаємо, демонстрації, спочатку проведені за підвищення рівня життя та ліквідацію безробіття, перетворилася на антиурядові протести в січні, що змусило подати у відставку Президента Зін аль-Абідіна Бен Алі, який був при владі протягом 23 останніх років.

Перехідний уряд як і раніше планує провести парламентські вибори 24 липня, але технічні проблеми можуть затримати голосування.