ua en ru

У Тунісі названо членів нового Кабінету міністрів

У Тунісі після виборів, на яких здобула перемогу партія помірних ісламістів, названо склад Кабінету міністрів, повідомляє Associated Press. Уряд є коаліційним, його очолив представник партії "Ен-Нахда" ("Відродження") Хамаді Джебалі. Склад кабінету повинен пройти процедуру затвердження парламентом 23 грудня 2011 р.
У новому кабінеті більшість постів розподілено між ісламістами, однак главою військового відомства став Абделькарім Збіді, який входив ще до складу тимчасового кабінету до виборів. Портфель міністра закордонних справ отримав зять лідера "Ен-Нахда" Рафік Абдессалам. Партія наполягала на його кандидатурі, так як, на думку її членів, він будучи випускником Університету Вестмінстера і видною фігурою телеканалу "Аль-Джазіра" володіє достатніми здібностями для ведення міжнародних справ. Будь-які чутки про його "сімейному" призначення партія вважає несерйозними.
Як заходи для припинення спекуляцій щодо ісламізації країни у складі уряду присутні три жінки-міністра. Крім того, встановлений пост міністра з прав людини.
Поряд з міністрами призначеними зі складу партій, які посіли друге і третє місце за підсумками виборів, у складі кабінету є і незалежні кандидати. Наприклад, футболіст Тарік Діабі, він буде займатися питаннями розвитку спорту та молодіжної політики.