ua en ru

У Тунісі з двох виправних установ втекли більше 800 ув'язнених

У Тунісі з двох виправних установ втекли більше 800 ув'язнених. 522 в'язні втекли з колонії в м.Кассеріна після того, як невідомі зробили підпал у двох її камерах. Крім того, близько 300 осіб втекли з в'язниці в м.Гафса. Обидва населені пункти розташовані на заході держави, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Велика частина співробітників охорони виправних установ, з яких втекли в'язні, страйкувала, що істотно полегшило вчинення втечі.

Нагадаємо, після державного перевороту в Тунісі, що стався в цій повнічноафриканській державі 14 січня 2011 р, з його в'язниць втекли 11 тис. ув'язнених. Після цього в країні різко ускладнилася криміногенна обстановка, почастішали випадки пограбування магазинів і громадських установ, були також відзначені випадки вбивств осіб, які сповідують інші релігії, ніж іслам, в тому числі - християнських священиків. Туніс - мусульманська країна, проте довгий час вона вважалася світською. Так, в ній було законодавчо заборонено багатоженство, були відсутні ряд інших обмежень, властивих мусульманським країнам.