ua en ru

В центрі Гонконгу почали розбирати барикади

В центрі Гонконгу почали розбирати барикади Джерело фото:EPA
У Гонконгу сьогодні, 18 листопада, розчистила від барикад протестувальників один з ключових центральних районів міста

У Гонконгу сьогодні, 18 листопада, розчистила від барикад протестувальників один з ключових центральних районів міста, передає Reuters.

За словами очевидців, близько 30 судових приставів-виконавців прибутку до 33-поверхової вежі Citic в адміралтействі, поряд з урядовими будівлями, щоб привести у виконання судову заборону на вуличні барикади, прийняту на прохання власників будинків. Деякі протестувальники забирали подушки, ковдри та інші речі з наметів і були готові переїхати в іншу частину міста.

Барикади з металевих конструкцій кілька тижнів оточували площу біля вежі Citic, блокуючи частину вулиці і перешкоджаючи проходу у центральний діловий район, розташований по сусідству.

Протести, які спочатку залучили понад 100 тисяч чоловік на своєму піку, зменшилися до кілька сотень учасників, розташованих в наметах на ключових перехрестях по обидві сторони гавані.

Протестувальники, велику частину яких складали студенти, вимагають, щоб Комуністична партія Китаю дала можливість провести в 2017р. вільні демократичні вибори місцевої адміністрації. Влітку 2014р. активісти провели онлайн-референдум, в якому взяли участь близько 800 тис. осіб, що виступили за вільні вибори, але Пекін проігнорував його результати.

Нагадаємо, 15 листопада трьох лідерів студентських протестів в Гонконзі не випустили із спеціального адміністративного району на територію материкового Китаю, де вони хотіли зустрітися з прем'єром Держради КНР Лі Кэцяном.