ua en ru

Лідерів гонконгських протестів не пустили на переговори в Пекін

Лідерів гонконгських протестів не пустили на переговори в Пекін Джерело фото:EPA
Трьох лідерів студентських протестів в Гонконзі не випустили із спеціального адміністративного району на територію материкового Китаю, де вони хотіли зустрітися з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном.

Трьох лідерів студентських протестів в Гонконзі не випустили із спеціального адміністративного району на територію материкового Китаю, де вони хотіли зустрітися з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном. Про це повідомляє DW.

Так, при реєстрації на рейс до Пекіна у суботу, 15 листопада, вони дізналися, що китайська влада анулювала їхні документи, що дозволяють виїжджати з Гонконгу в інші частини КНР.

Масштабні студентські протести в Гонконзі були викликані рішенням китайських властей про те, що до виборів глави місцевої адміністрації в 2017 році будуть допущені тільки кандидати, схвалені Пекіном. Демонстранти протягом декількох тижнів блокували центральні райони Гонконгу. Деякі акції закінчувалися зіткненнями з поліцією. Офіційний Пекін оголосив протести незаконними.

Нагадаємо, напередодні лідер Гонконгської федерації студентів Алекс Чоу повідомив, що шукає "авторитетного посередника" для організації поїздки в Пекін і переговорів з китайською владою.