ua en ru

У центрі Донецька може обвалитися шахта ім. Горького

У центрі Донецька може обвалитися шахта ім. Горького. Про це повідомив керівник територіального управління Держгірпромнагляду України в Донецькій області В'ячеслав Король, передає радіо "Свобода".

"Після аварії на шахті Бажанова були обстежені всі копри Донецької області. Скиповий ствол баштового копра перебуває в аварійному стані. Він може впасти. Є резолюція відповідної організації. Інститут Федорова дав рекомендацію, що потрібно прибрати машини і кліті, розвантажити ствол, щоб він був у безпечному стані", - сказав Король.

Водночас, за його словами, на даний момент нічого з цього не відбувається. "Тому ми звертаємося до міністра вугільної промисловості, до губернатора. Все ж таки треба щось робити", - зазначив він.

Після цієї заяви голова Донецької ОДА Андрій Шишацький ухвалив рішення звернутися до Міненерговугілля і до Кабінету міністрів і, можливо, задіяти резервні фонди для усунення небезпеки техногенної катастрофи.

Шахта ім. Горького - державне підприємство, яке вже кілька років не видобуває вугілля, а лише викачує воду з шахти. Розташована у Куйбишевському районі Донецька неподалік від стадіону "Шахтар" і найбільшого парку міста.

Читайте також: Двоє гірників загинули на шахті "Благодатна" в Дніпропетровській обл